Clubupdate november 2022

Het wordt buiten dan wel stilaan kouder, de deuren van onze sporthal staan nog steeds wagenwijd open om je te verwelkomen. We hebben bovendien een paar evenementen voor jou in petto waar je het ongetwijfeld warm van krijgt!

Quiz

Nu zaterdag is het tijd voor onze jaarlijkse quiz in de Zulle. Met 32 tafels (en ondertussen zelfs een wachtlijst) belooft het alvast onze meest gevulde editie te worden. 🙌 #excited

Om de bediening in onze zaal vlot te laten verlopen, zoeken we nog een 2-tal extra mensen die ons zaal-/keukenteam op zaterdag 3 december vanaf 18u30 willen versterken! Heb jij die avond tijd & goesting? Laat ons dan snel iets weten!

📋 Maak die avond deel uit van ons team: contactformulier


Intern enkeltoernooi

De verschillende poules werden ondertussen opgemaakt, hoog tijd dus om ons intern enkeltoernooi officieel te starten met de voorrondes.

De schema’s kan je altijd raadplegen op onze website. Tijdens de speelmomenten vind je ook een papieren versie in onze zaal. Aan jou dus om op zoek te gaan naar jouw tegenstander(s) en de strijd aan te gaan! 💪

ℹ️ Schema’s: intern enkeltoernooi (2022-2023) voorrondes
⚠️ Deadline: alle wedstrijden dienen tegen donderdag 23/02/2022 afgewerkt te worden.


House rules in de schijnwerpers

We know what you did last week … 😱 Kom je badminton spelen? Dan willen we jouw ontspannende avond eigenlijk niet verstoren met ambetante opmerkingen en/of vragen. Vandaar even deze korte reminder met enkele soms ietwat verwaarloosde huisregels. Alvast bedankt! 🙏

 • Laat geen lege flesjes, kapotte shuttles, … liggen naast het veld waarop je speelde. Ruim je afval meteen op. Ook tijdens/na competitiewedstrijden.
 • Gedaan met spelen? Blijf niet staan na een wedstrijdje. Verlaat het veld en wacht even aan de zijkant.
 • Ben je op weg naar een veld? Een hoekje afsnijden gebeurt snel… Let op de blauwe lijnen van de velden en blijf erbuiten!
 • We hanteren altijd de ‘1 set’-regel. Hoeveel sets je ononderbroken kan spelen, wordt steeds bepaald door de drukte in onze zaal & het al dan niet aanwezig zijn van de kegel op de paal.

ℹ️ Al onze regeltjes in detail: huisregels


Testmoment materiaal

Just in time for Christmas! 🎄 Op donderdag 8 december 2022 organiseren we van 20u00 tot 22u00 een testmoment voor materiaal in Sporthal Bourgoyen. Wat mag je die avond verwachten?

 • Badmintonrackets: een ruim aanbod, een gedetailleerde uitleg over de verschillende eigenschappen & de mogelijkheid om alles ter plaatse te testen.
 • Sportschoenen: meerdere modellen & maten, ter plaatse te passen.
 • Sporttassen: meerdere modellen te bekijken.

Hoog tijd om iets te vernieuwen? Noteer dan alvast 8/12/2022 in jouw agenda! Al het materiaal (en onze Mario) zal in deel A van onze zaal te vinden zijn t.h.v. de metalen roosters/glazen ramen.

🛍 Voor alle andere items (shuttles, grips, T-shirts, …): clubshop


Besnaren van jouw racket

Een gevoelige snaar geraakt en toen ging het plots fout? Geen drama! Als lid van 4Ghent BC kan je jouw racket professioneel laten besnaren via de club. Je hoeft er niet eens extra het huis voor uit. Bezorg ons jouw racket, de gegevens voor jouw nieuwe snaren en wij regelen de rest!

ℹ️ Laat het herstellen via onze clubshop: besnaren


Lost & found

Soms vinden we dingen in onze zaal waarvan we de eigenaar niet direct kunnen traceren. Kom je zelf niet naar ons toe als je iets kwijt bent? Dan blijft het verloren voorwerp even liggen in onze kast … maar die stapel werd ondertussen vrij groot! 😱 Dus we hebben er een nieuwe pagina voor toegevoegd op onze website. Zie je er iets dat ooit van jou was? Spreek ons aan!

ℹ️ Alle items in onze kast: verloren voorwerpen
⚠️ Wat er op het einde van het seizoen nog blijft liggen, doneren we aan een goed doel.


Weetjes

🤷‍♂️ Hoe zit het met …? Enkele van de meestgestelde vragen!

 • Attesten ziekenfonds: werden op 24/10 & 17/11 per e-mail verzonden. Check your spam! Werd je lidmaatschap pas na deze laatste datum afgerond? Dan ontvang je het attest automatisch eind februari 2023.
 • Ledenstop: nog niet van toepassing. Het blijft voorlopig redelijk rustig in onze zaal & ook het tempo van (nieuwe) inschrijvingen is licht afgekoeld.
 • Basistraining: helemaal volzet en sinds vorige week gestart. De komende weken gaat deze lessenreeks steeds door op maandag (21u30-23u00) in deel C van onze zaal.
 • Competitietraining: inschrijvingen open sinds 26/11. Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

📅 Save the date!

 • 08 dec. 2022: Testmoment materiaal
 • 13 jan. 2023: Nieuwjaarsreceptie
 • 04 feb. 2023: Pasta-avond
 • 06 mei 2023: Eendaags pouletoernooi


Tot slot …

We zijn je nog een update verschuldigd over onze Algemene Vergadering enkele weken geleden. Wat is er veranderd? Niet veel! Iedereen werd unaniem herverkozen. 🥳 En we hebben er vooral ook een nieuw bestuurslid bij: Jorik. Hij wordt onze ‘materiaalmeester’! Naast Tim, Leander en David heeft Jorik voortaan ook een sleutel van onze kast. 🔑 Op termijn zal hij ook de competitieplanning volledig overnemen van Stephanie (die een stapje terug zet uit het bestuur).

Heb je nog bijkomende vragen? Contacteer ons gerust rechtstreeks of laat ons iets weten via het online contactformulier. We helpen je graag verder.

See you soon! 🏸

Photo by Freepik