Huisregels

omdat het voor iedereen plezant moet blijven

Om de goeie orde in onze club te bewaren en elk lid evenveel kans te geven om te badmintonnen, zijn er een aantal huisregels van kracht.

We proberen toe te zien op de naleving hiervan, maar kunnen uiteraard niet alles zien. Zijn er issues? Aarzel dan niet om iemand van het bestuur ter plaatse direct aan te spreken. Daar dienen we voor! 😉

Gedragscode

Wat we van jou verwachten

Praktisch
 1. Klaar om te vertrekken naar de sporthal? Check dan zeker nog eens of je de juiste sportoutfit meehebt! Hemden, jeansbroeken, witte sokken in sandalen, buitenschoenen, … zijn niet gewenst om mee te badmintonnen op onze velden.
 2. Eens in de zaal, laat je sporttas achter onder de banken of tegen de tribune/muur. Zorg vooral dat jouw gerief voor niemand in de weg ligt.
 3. Moet je even wachten? Doe dat aan de zijkanten van onze zaal (waar de banken staan), niet achter of tussen de velden.
 4. Ben je op weg naar een veld? Een hoekje afsnijden gebeurt snel… Let op de blauwe lijnen van de velden en blijf erbuiten!
 5. Toon wat respect voor de wedstrijden van je medeclubleden, de kortste weg is niet altijd de beste weg. Wordt een spel verstoord of moeten ze het stopzetten door jou? Dan ben je helemaal fout bezig… 🤦‍♂️
 6. Wandel dus nooit op of door een veld waar anderen aan het spelen zijn. Een ongeluk is snel gebeurd.
 7. Wandel ook nooit tussen 2 velden door! Gebruik altijd/alleen de brede “gangen”.
 8. We zijn geen loopclub. Een sprintje trekken naar een veld om er als eerste op te staan? BIG no no! ⛔️
 9. The floor net is lava! 🌋 Raak het niet aan. Het lijkt onschuldig, maar elke beweging van het net heeft vaak een (negatieve) impact voor de wedstrijden op de velden naast jou.
 10. Laat geen lege flesjes, kapotte shuttles, … liggen naast het veld waarop je speelde. Ruim je afval meteen op. Ook tijdens/na competitiewedstrijden.
Tijdens het spelen
 1. We hanteren altijd de ‘1 set’-regel. Hoeveel sets je ononderbroken kan spelen, wordt steeds bepaald door de drukte in onze zaal.
 2. Gedaan met spelen? Blijf niet staan na een wedstrijdje. Verlaat het veld en wacht even aan de zijkant.
 3. Iedereen speelt met iedereen. Als er zich iemand aanbiedt op een veldje, wordt hij/zij niet geweigerd!
 4. Zoek je nog een extra speler en zie je iemand aan de kant staan? Nodig die persoon uit om een match te spelen, ongeacht zijn/haar niveau.
 5. Er hangen geen labels aan onze velden. Elk veld is beschikbaar voor vrij spel, voor iedereen (tenzij er die dag op dat veld competitiewedstrijden gespeeld worden).
 6. Beperk pauzes tussen jouw sets (officieel slechts 120 seconden). Zeker als het druk is, is tussendoor even weglopen of een koffieklets organiseren not done. 💩
 7. Een wedstrijdje enkelen? Dat kan zeker! Maar alleen als er geen spelers aan de kant wachten of wanneer minstens één veldje voortdurend vrij blijft.
 8. Speel je een competitiewedstrijd thuis? Er worden voor jouw ploeg steeds 2 velden voorzien om op te spelen. Zolang de ontmoeting duurt, beoefen je geen vrij spel op andere velden.

De '1 set'-regel

een extra woordje uitleg bij deze regel

Einde set

Na elke eerste set (of bij gelijkspel ook na de tweede set) kijk je of er een kegel op de paal staat.

Op welke paal?
In het midden van onze zaal, vlak voor de deuren van deel B.
Geen kegel

Zie je geen kegel op de paal staan? Je kan gerust een 2de (of zelfs 3de) set spelen. Verlaat het veld gewoon na het uitspelen van je volledige wedstrijd.

Wel een kegel

Zie je wel een kegel op de paal staan? Dan is het net iets te druk. De '1 set'-regel is actief. Je verlaat direct na het spelen van één set het veld en wacht even aan de zijkant.

In de wachtrij

Geef steeds voorrang aan spelers die nog niet gespeeld hebben, of die (al langer dan jou) aan het wachten zijn.

Administratie

Zorg er steeds voor dat al jouw papierwerk in orde is

Lidmaatschap

- Wil je badminton spelen bij 4Ghent BC? Elk seizoen hebben we 2 zaken van jou nodig: registratie via onze website & betaling van het lidgeld.
- Hebben we beide ontvangen? Dan krijg je van ons een bevestiging per e-mail. Vanaf dat moment kan je zonder zorgen bij ons komen spelen.
- Is jouw lidmaatschap niet in orde en kom je toch al spelen? Dan zullen we jou helaas moeten vragen om die avond de zaal te verlaten en dit eerst in orde te brengen. Wij zijn een VZW, geen liefdadigheidsinstelling. 🤷‍♂️

Gratis try-out

- Elk seizoen mag je 2x gratis komen badmintonnen bij onze club. No strings attached!
- Registreren via het formulier op onze website is altijd verplicht. Op die manier ben je verzekerd en weten ook wij wanneer we je mogen verwachten.
- In het registratieformulier zie je steeds op welke data een gratis badminton try-out mogelijk is. Het aantal plaatsen is beperkt.
- Als actief lid van onze club mag je ook altijd andere spelers meebrengen. Dat vinden we super! Nodig je iemand uit? Zorg er dan voor dat hij/zij ook steeds het try-out formulier invult.
- Komt iemand onaangekondigd/niet geregistreerd? Dan zullen we die persoon helaas moeten vragen om de zaal te verlaten.