Clubupdate juli 2022

Niet alleen liep ons badmintonseizoen door enkele stakingen en een vervroegde zomerstop plots af met een sisser, ook ons communicatieplan werd door een aantal externe factoren behoorlijk in de war gestuurd. Ook al is nog niet alles 100% concreet, het is hoog tijd om een aantal zaken te verduidelijken!

Waarom was er geen seizoensafsluiter?

Naast afwachten hoe de coronasituatie verder ging evolueren (yes, that’s still a thing), kregen we ook signalen dat veel leden de maand juni reeds stevig opvulden met reisjes, festivals en andere activiteiten. En terecht! We besloten dan ook onze seizoensafsluiter in juni niet te laten doorgaan.

Maar… eigenlijk willen we het seizoen niet zomaar in alle stilte laten passeren. Daarom zoeken we momenteel volop naar een locatie om i.p.v. deze ‘afsluiter’ uitzonderlijk een eenmalige ‘seizoensopener’ te organiseren in september. Een gepaste locatie (voldoende capaciteit, binnen budget, op een gepaste datum รฉn in de buurt van Gent) vinden blijkt echter minder evident. ๐Ÿคฏ Suggesties zijn altijd welkom! We houden jullie uiteraard op de hoogte en hopen snel onze eventuele concrete plannen te kunnen communiceren. ๐Ÿ™


Wat was er aan de hand met de competitievorming?

Na onze competitievoorstelling puzzelden we volop verder aan onze ploegen i.f.v. jullie feedback. De uiteindelijke ploegen werden ingedeeld, ingeschreven en toen begon het wachten op bevestiging. Wat we aanvragen, is namelijk (helaas) niet altijd wat we krijgen.

Wat weten we ondertussen WEL?

 • Onze club krijgt er zowel een nieuwe damesploeg (3D) als een nieuwe mixploeg (5G) bij. ๐Ÿ™Œ
 • Werd je de afgelopen weken door ons aangesproken om in 1 (of beide) van deze nieuwe ploegen te spelen, dan mag je alvast zeker zijn van jouw plaats!
 • De finale indeling van al onze ploegen (basisspelers, effectieve spelers, reservespelers & ploegkapiteins) kan je op onze website terugvinden.
 • Liga (BVL): de tegenstanders van 1D zijn al even gekend en online te bezichtigen.
 • Provinciaal (PBO): de tegenstanders van onze andere ploegen zijn sinds kort ook gekend en staan online. Om de reeksen te creรซren werden er echter meerdere ploegen lager ingedeeld dan voorzien (i.f.v. de vastgelegde grenzen: ploegindex en/of individueel). Wat onze club betreft, heeft dit helaas een impact op 2 ploegen: 2D (2de provinciale) en 3D (3de provinciale). Voor deze ploegen maakt PBO dus een uitzondering op de door Badminton Vlaanderen vastgelegde regels.

Wat weten we momenteel nog NIET?

 • Aangezien er ploegen afwijken van “wat er normaal mag”, moeten de BADMAN-app, de PBO-opstellingsapp en enkele regels aangepast worden. Hoe ze dit praktisch gaan aanpakken en/of uitwerken en de verdere impact op deze ploegen is nog onduidelijk.
 • De data voor de wedstrijden zijn nog niet gekend. In principe staan deze online rond 15 juli, maar we vermoeden dat ook daar vertraging op zit. Van zodra de data zichtbaar zijn, contacteren we jouw ploegkapitein en kan het puzzelen & vastleggen van de data beginnen.


Word jij binnenkort wedstrijdleider?

Elk seizoen is onze club op zoek naar extra ploegkapiteins. Een cursus ‘wedstrijdleider’ volgen is daarbij noodzakelijk (en geslaagd zijn uiteraard ook). Gelukkig heeft Badminton Vlaanderen deze cursus eindelijk gedigitaliseerd en hoef je hiervoor geen volledige dag meer achter een schoolbankje te kruipen. Het (openboek)examen gaat echter nog steeds door op locatie. ๐Ÿ‘ฎโ€โ™‚๏ธ #nocheating

Heb ook jij ambitie om op termijn ploegkapitein te worden en de cursus wedstrijdleider te volgen? Laat het ons ten laatste woensdag 20/07/2022 weten per e-mail! We bezorgen jou dan alle praktische informatie.

โ„น๏ธ Meer info: Badminton Vlaanderen


Hoe zal ons volgende seizoen (2022-2023) eruitzien?

Grotendeels copy-paste van het afgelopen seizoen, maar er staan ook enkele nieuwigheden op de agenda:

 • We organiseren voor het eerst een extra ‘t-is-niet-altijd-badminton-activiteit (genre pastanamiddag/-avond) op zaterdag 4 februari 2023. Save the date!
 • We reserveerden onze sporthal Bourgoyen nu ook op vrijdag (20u-22u, zaaldeel B) in de oneven weken. Deze extra momenten zullen we (in principe uitsluitend) gebruiken voor enkele van onze trainingsreeksen.
 • Het concept van onze ‘training voor gevorderden’ hebben we herzien en omgevormd tot een ‘basistraining‘. De logische volgende stap na onze ‘Start 2 Badminton‘-reeks, ideaal voor beginnende en recreatieve spelers.
 • We zijn geen fan van de ‘zomerstop‘ in juli en bekijken momenteel hoe we dit kunnen omzeilen. Hopelijk kunnen we volgend jaar een alternatieve zomerregeling aanbieden. ๐Ÿคž

๐Ÿ—“ Je vindt trouwens al onze activiteiten nu al terug op de kalender.


Tot slot …

Vernieuwde jij als 1 van de 57 mensen reeds jouw lidmaatschap? Dikke merci, ons Charline is #impressed! ๐Ÿ‘Œ Deed je dat nog niet? Dan zie je binnenkort automatisch een (nieuwe) reminder verschijnen per e-mail. #donotforget

Heb je nog bijkomende vragen? Contacteer ons gerust rechtstreeks of laat ons iets weten via het online contactformulier. We helpen je graag verder.

We wensen jou alvast een heel fijne zomer toe en hopen je vanaf augustus opnieuw geregeld op onze badmintonterreinen te zien.

Have fun out there! โ˜€๏ธ๐Ÿ˜Ž