Veelgestelde vragen

FAQ

Krijgen we als club bepaalde vragen meerdere keren binnen via het contactformulier, dan is dit voor ons het signaal om die informatie nog eens extra in de schijnwerpers te zetten op deze pagina.

Het antwoord niet gevonden tussen onze FAQ's?

Algemene info

Een seizoen begint steeds op 1 augustus en eindigt op 30 juni.

In juli is onze sporthal gesloten waardoor er een kleine zomerstop is.

Jezelf, sportkledij, sportschoenen, een eigen racket en enkele shuttles… that’s it!

Badminton speel je best in sportkledij: een short, rokje of trainingsbroek en een T-shirt of topje (geen jeansbroek of kleedjes) en uiteraard een paar sportschoenen.

Let op! Gewone schoenen en sportschoenen met zwarte zolen (deze laten strepen achter op de sportvloer) zijn niet toegelaten.

Tijdens de vrije speelmomenten wordt er bij onze recreanten hoofdzakelijk gespeeld met Yonex Mavis 300 (geel, plastic) en bij onze competitiespelers hoofdzakelijk met Victor Queen (wit, veren). Maar op zich kunnen/mogen alle merken shuttles!

Tijdens onze competitiewedstrijden thuis wordt er alleen met Victor Queen (wit, veren) gespeeld.

Ja. Mocht je geen shuttles (meer) hebben, dan kan je er ook steeds bij ons ter plaatse kopen. Een aanwezige van het bestuur helpt jou met plezier uit de nood!

Ja, dat kan! Heb je zelf even geen badmintonracket (en kan je er geen lenen van vrienden of familie), dan kan je bij ons ter plaatse een badmintonracket van de club huren.

Waarborg: identiteitskaart (krijg je diezelfde avond terug in ruil voor het gebruikte badmintonracket).
Huur badmintonracket: €3,00/avond (ter plaatse te betalen, cash).
Schade* badmintonracket: €15,00 (ter plaatse te betalen, cash).
 
* Structurele schade aan het frame (de kop, de schacht en/of het handvat) van het gehuurde badmintonracket. Slijtage van de snaren of de grip vallen hierbuiten.

Money, money, money

 • IBAN: BE55 7340 5241 2644
 • BIC: KREDBEBB
 • Begunstigde: 4Ghent Badmintonclub

Het lidgeld kan enkel betaald worden via overschrijving.

 • IBAN: BE55 7340 5241 2644
 • BIC: KREDBEBB
 • Begunstigde: 4Ghent Badmintonclub
 • Vermelding: “lidgeld + naam lid”
Alle informatie over het lidgeld kan je terugvinden op volgende pagina: ligeld.

Neen. Onze club is momenteel niet aangesloten bij o.a. Sodexo, Edenred (of een andere organisatie) waardoor we helaas geen sport- en cultuurcheques kunnen aanvaarden/verwerken.

Ja. Als extra motivatie om meer te bewegen, betalen veel ziekenfondsen een deel van het lidgeld terug. Het bedrag varieert (normaal €12,50 à €15,00), afhankelijk van het ziekenfonds waar je bij aangesloten bent.

Ben je ingeschreven als lid van 4Ghent Badmintonclub en heb je het lidgeld betaald? Dan krijg je van ons een attest. Plak er een klevertje op en bezorg het aan jouw mutualiteit. Done!

Heb je een maand na inschrijving (nog) geen attest van ons ontvangen? Laat dan zeker iets weten via het contactformulier.

Ja, alleen is dit niet direct “zichtbaar” voor onze leden.

Al zijn er een aantal kosten (bv. de zaalhuur) in april/mei weggevallen, deze “winst” werd volledig (zo niet meer) teniet gedaan door het niet kunnen organiseren van ons jaarlijks competitietoernooi in mei, waardoor we een groot deel van onze inkomsten mislopen hebben.

Bijkomend hadden we begin dit jaar, voor de hele coronacrisis uitbrak, reeds besloten om het lidgeld voor het nieuwe seizoen 2020-2021 te verhogen. Omdat we er ons van bewust zijn dat de timing daarvoor allesbehalve ideaal zou zijn & we een tegemoetkoming willen doen aan alle leden, hebben we besloten de verhoging van het lidgeld een jaar uit te stellen en de prijs hetzelfde te houden als vorig seizoen (2019-2020). Deze manier leek ons dan ook gepaster dan eerst de prijs te verhogen en daarna elk lid individueel een korting te geven om tot hetzelfde resultaat te komen. De korting is er dus, alleen niet “zichtbaar” voor onze leden.

C19 - Coronavirus maatregelen

Slecht nieuws! Zolang de corona maatregelen van kracht zijn moet iedereen voor elk “vrij spel”-moment zijn/haar plaats steeds individueel reserveren. Kom je toch naar de sporthal zonder reservatie, dan zullen we jou helaas terug naar huis moeten sturen.

Een datum wordt in onze reservatiemodule steeds beschikbaar vanaf 1 week voor aanvang (vanaf middernacht).

 • Probeer je meer dan 1 week voor aanvang te reserveren? Nog even geduld! Deze datum is momenteel nog niet beschikbaar en zal binnenkort zichtbaar worden in de reservatiemodule.
 • Probeer je minder dan 1 week voor aanvang te reserveren? We hebben helaas de maximale capaciteit voor die dag reeds bereikt waardoor de datum werd weggehaald. Extra reservaties kunnen we die dag niet meer toelaten.

Er worden automatisch velden gereserveerd voor elke ploeg die thuis competitie speelt.

 • Speel je die dag ook effectief mee met jouw ploeg? Je hoeft niet individueel te reserveren.
 • Speel je die dag niet mee met jouw ploeg maar wil je gewoon vrij spelen? Je moet wel individueel reserveren.

Nee, er worden automatisch velden gereserveerd voor onze trainingen.

 • Ben je die dag effectief ingeschreven voor een trainingssessie? Je hoeft niet individueel te reserveren.
 • Train je niet mee en speel je die dag gewoon vrij spel? Je moet wel individueel reserveren.

Ook naast het badmintonterrein staan we klaar voor jou

Contacteer ons