Competitie start toch op 1 september in Oost-Vlaanderen

In tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd werd, is er deze week besloten (op vraag van de provincies) om voor de start van de provinciale competitie een beslissing te maken op basis van de huidige lokale toestand. Badminton Vlaanderen staat toe dat de provincies hun competities opstarten op 1 september 2020, indien zij de situatie positief en speelklaar inschatten.

Concreet

  • WVBF, PBO en VVBBC: competitie start op 1 september 2020.
  • PBL en PBA: gezien de huidige lokale situatie m.b.t. COVID-19 is de start van de competitie uitgesteld tot ten minste 1 oktober 2020.
  • Vlaamse competitie: aangezien niet alle ploegen kunnen starten vanwege de lokale COVID-19 situatie is de start van de competitie uitgesteld tot ten minste 1 oktober 2020.
  • Nationale competitie: een beslissing zal later deze maand vallen, de eerste speeldag staat gepland op 26 september 2020, na overleg binnen KBBF.

Richtlijnen PBO & Badminton Vlaanderen

Ook al gaan we in Oost-Vlaanderen opnieuw van start met de competitie vanaf 1 september, het seizoen zal niet 100% verlopen zoals we dat gewend zijn. De belangrijkste richtlijnen vatten we even voor je samen:

  • Elk ploeg heeft de kans om zich dit jaar, wegens Covid-19, te laten uitschrijven. De deadline hiervoor is 31 augustus 2020. De schrapping is uiteraard het volledige seizoen van kracht.
  • Er zal geen verschil gemaakt worden tussen de heen en terug ronde. Het kan dus dat je 2x in één periode (sep-dec of jan-apr) tegen hetzelfde team speelt.
  • Het is de bedoeling om op het einde van het seizoen wel een stijger en daler te hebben, bepaald volgens de gekende regels.
  • De deadline voor het verplaatsen van ontmoetingen in deel 1 (sep-dec) wordt verlengd tot 25 september 2020 i.p.v. augustus. Voor de ontmoetingen in deel 2 (jan-apr) blijft de deadline ongewijzigd 25 december 2020.
  • Het verplaatsen tijdens het seizoen zal uitzonderlijk toegestaan worden, de reden dient wel Covid-19 te zijn. Een attest kan opgevraagd worden. De nieuwe datum dient minstens 14 dagen verder gepland te worden.
  • Het zal uitzonderlijk mogelijk zijn om ontmoetingen in de maand mei in te plannen. Dit wordt aanzien als een buffer en proberen we te vermijden.

Uiteraard blijft deze beslissing volledig afhankelijk van de huidige lokale situatie en kunnen de richtlijnen op elk moment herzien worden mocht de situatie veranderen. Ook al is het in deze periode niet evident om alles duidelijk te communiceren en vlot te organiseren, we proberen er het beste van te maken!

Keep safe! ❤️

Photo by Gerd Altmann from Pixabay